Grecia: Juncker îl felicită pe Mitsotakis pentru "victoria clară" la alegeri

Grecia: Juncker îl felicită pe Mitsotakis pentru "victoria clară" la alegeri

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat duminică pe liderul dreptei conservatoare din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, pentru "victoria clară" la alegerile parlamentare şi i-a reamintit că mai sunt "multe de făcut" pentru redresarea ţării sale, notează AFP.

"Ţin să vă felicit pentru victoria clară la alegerile legislative. Cunoaşteţi ataşamentul meu personal faţă de Grecia şi poporul său care au suferit atât de mult în cursul ultimului deceniu", a scris preşedintele executivului de la Bruxelles într-un mesaj pe contul său de Twitter însoţit de o copie a scrisorii de felicitare.

"Am deplină încredere în capacitatea dumneavoastră şi în capacitatea poporului grec de a deschide un capitol mai strălucit în istoria ţării voastre. Puteţi conta pe sprijinul meu personal şi pe sprijinul Comisiei Europene pentru a ajunge la aceasta", a subliniat Jean-Claude Juncker.

"Unul din marile eforturi şi una din realizările de care sunt mândru ale Comisiei Europene pe care am avut onoarea să o prezidez au fost să ajut Grecia să întoarcă pagina crizei şi să îşi creeze un viitor. Grecia ocupă astăzi locul care îi revine în inima Europei şi a zonei euro. Multe au fost făcut, dar au mai rămas multe de făcut", a adăugat el.

Comisarul pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, i-a adresat, de asemenea, felicitări lui Kyriakos Mitsotakis.

"Îi mulţumesc lui @tsipras_eu care a făcut multe pentru ţara sa şi pentru Europa, felicitări şi noroc lui @kmitsotakis pentru a continua redresarea economiei greceşti. @EU_Commission va fi întotdeauna alături de poporul grec", a scris el pe contul său de Twitter.

Premierul grec în exerciţiu, Alexis Tsipras şi-a recunoscut înfrângerea duminică seară la parlamentare şi l-a felicitat telefonic pe Kyriakos Mitsotakis, liderul partidului conservator Noua Democraţie, pentru victoria obţinută.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …