Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.

Ciorba, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Ciorba, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Fără leuștean, ciorba, fie că este de legume, pui, viță, perișoare, porc sau cu afumătură, parcă nu are același farmec. Însă dacă adăugăm prea mult greșim toată mâncarea. Această verdeaţă foarte aromată îi poate da un gust amar, scrie foodstory.ro .

În plus, leuşteanul, bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide, cu efect puternic antioxidant şi antiinflamator, nu este recomandat tuturor persoanelor. Cei care suferă de probleme renale şi femeile însărcinate, conform ultimelor studii, nu au voie să consume leuștean

Pe de altă parte, acesta este bogat în uleiuri volatile aromatice, dar şi în vitamina A şi vitamina C. De asemenea, leuşteanul conţine şi cumarină, substanţă benefică celor care suferă de hipertensiune, osteoporoză, astm şi chiar cancer. Rădăcina de leuştean conţine zahăr, amidon, zaharoză, apă, răşină şi acid angelică. De asemenea, mai are în compoziţie şi ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale şi grăsimi vegetale.

Când trebuie pusă sarea

Un alt aspect care influențează gustul ciorbei este sarea. Important este momentul în care aceasta este adăugată în mâncare.

Deşi multe gospodine pun sarea la începutul gătirii, atunci când carnea începe să fiarbă, acest lucru este total greşit. Sarea trebuie adăugată la final, după ce aţi pus bulionul sau sucul de roşii, ori borşul sau zeama de varză. Astfel, vă veţi asigura că ciorba nu va ieşi prea sărată. Dacă, totuși, mâncarea este prea sărată, o puteţi "drege" adăugând cartofi, care vor absorbi excesul.

Ciorba este un preparat lichid din legume şi carne, obţinut prin fierberea bucăţilor de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântaşuri obţinute prin rumenirea făinii din diverse cereale şi după preferinţă acrirea cu oţet alimentar, borş, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roşii, corcoduşe, zarzăre ori zeamă de varză.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 BREAKING Voi ați citit ce vrea să facă Savonea la Curtea Supremă?

2 VIDEO Fără precedent! / Priviți, la Brașov, două judecătoare au discutat cu protestatarii și le-au împărțit ceai!

3 VIDEO Surpriză de proporții / Armata ucraineană anunță că a încercuit trupele ruse din Kupiansk! Zelenski s-a filmat la intrarea în oraș

4 SUA promit Ucrainei „o zonă demilitarizată“ cum nu s-a mai văzut de-a lungul frontului estic. Ce spun ucrainenii?

5 BREAKING Explodează Omerta patronată de Savonea? / Peste 300 de magistrați s-au adăugat colegilor care au condamnat „justiția capturată”. Cine sunt cei …