Grindeanu a cerut ANAF să continue aplicarea măsurilor pentru creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat

Grindeanu a cerut ANAF să continue aplicarea măsurilor pentru creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat

Premierul Sorin Grindeanu a cerut Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să continue aplicarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

"Premierul a cerut ANAF să continue aplicarea celor 14 măsuri care au scopul să îmbunătățească gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat și a subliniat că va continua să urmărească personal activitatea ANAF", se arată într-un comunicat al Guvernului remis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, șeful Executivului a analizat împreună cu ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și cu președintele ANAF, Bogdan Stan, creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat prin măsuri de combatere a evaziunii fiscale și de îmbunătățire a conformării la plată a contribuabililor. Întâlnirea celor trei oficiali a avut loc miercuri dimineață, la Palatul Victoria, potrivit programului șefului Executivului.

Pe 13 aprilie, președintele ANAF, Bogdan Stan, a anunțat că cele 14 măsuri asumate pentru îmbunătățirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat au fost implementate. "În urma discuțiilor din 3 martie, pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, ne-am asumat un set de 14 măsuri pentru implementare, termenul lor fiind 15 aprilie. (...) Toate cele 14 măsuri sunt implementate astăzi. Unele dintre ele, care necesitau emiterea unor ordine de președinte ANAF, sunt pe circuitul de avizare către Ministerul de Finanțe, iar cel privind spațiul privat virtual este spre avizare către Ministerul Comunicațiilor", spunea Bogdan Stan.

Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat marți că execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentând 0,19% din PIB. Comparativ, în trimestrul I din 2016, bugetul general consolidat a înregistrat un excedent de 3 miliarde lei, respectiv 0,4% din PIB, potrivit datelor MFP, date publicității anul trecut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”