Grindeanu despre posibilitatea ca oaia să fie brandul turistic al României: Până în 2020, e o frunză

Grindeanu despre posibilitatea ca oaia să fie brandul turistic al României: Până în 2020, e o frunză

Oaia nu poate să fie brandul turistic al României, pentru că, până în anul 2020, acesta este reprezentat de o frunză, a afirmat, marți, premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă împărtășește punctul de vedere al ministrului Agriculturii, Petre Daea, că "oaia este o statuie vie" și ar trebui să fie brandul turistic al României, Sorin Grindeanu a răspuns: "Nu poate să fie brandul turistic al României, pentru că până în 2020, (...) pe fonduri europene, când s-au făcut această siglă și acest brand, e o frunză. Discutabilă și alegerea din urmă cu câțiva ani (...) Am discutat cu domnul ministru Dobre de mai multe ori azi să văd despre ce e vorba, n-am văzut neapărat declarația domnului Daea, care nu e la Turism, e la Agricultură (...). Sigur, agricultura are legătura cu oaia. Dar ceea ce (...) a fost important a fost clarificarea pe care i-am cerut-o domnului ministru Dobre legat de acest subiect".

Șeful Executivului a precizat că ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a spus că discuția din comitetul de promovare a României a vizat "promovarea unor lucruri foarte cunoscute", precum Dracula și Miorița, și nu "schimbarea frunzei".

"Discuția pe care a avut-o în acel comitet de promovare a României, nu de schimbare a siglei sau a frunzei, ca să fiu mai clar, ci de promovare a României și prin promovarea unor lucruri foarte cunoscute, cum ar fi Dracula, Miorița și așa mai departe. De aici și până la schimbarea siglei, eu zic că e cale lungă și am văzut că domnul ministru Dobre a clarificat într-o declarație acest subiect", a mai afirmat Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...