Grindeanu: Orice guvern responsabil trebuie să susțină proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

Premierul desemnat al României, Sorin Grindeanu, a declarat vineri seara, la Timișoara, că orice guvern responsabil trebuie să susțină proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, care trebuie să devină unul de succes al întregii țări.

''Orice guvern responsabil trebuie să susțină acest proiect (Timișoara Capitală Culturală Europeană — TCCE 2021, n.r.), care nu este doar al orașului nostru. Este un proiect important pentru țara noastră și trebuie să se transforme într-un succes. Așa cum a fost susținut în 2007 Sibiul de către Guvernul Tăriceanu, este normal ca Guvernul României să se angajeze în a susține Timișoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu țin de oraș, ci de întreaga țară, pentru că toată lumea cred că își dorește ca Timișoara CCE să devină un proiect de succes și un succes în sine'', a afirmat Grindeanu.

El a subliniat că odată cu încheierea tuturor formalităților legate de parlament și de depunerea jurământului, ''dacă lucrurile vor fi în regulă'', va deveni prim-ministrul României.

''Faptul că sunt din Timișoara, că în aceste zile cei din zona noastră, din Timiș și Caraș, bănățenii, cărora le mulțumesc, și nu numai lor, i-am simțit alături prin mesaje, prin tot ceea ce a însemnat susținere în momente inedite pentru mine, asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc. Trăiesc în Timișoara, familia mea va rămâne în Timișoara, copiii mei sunt aici și aproape toți prietenii mei sunt din Timișoara și din zonă. (...) Odată cu toate aceste lucruri care trebuie făcute în parlament, toate aceste proceduri, odată cu discuția și aprobarea noului buget, pentru că va trebui să aprobăm într-o sesiune extraordinară noul buget, în mod sigur o să am o discuție și cu factorii locali de decizie, dar nu doar cu cei din Timiș'', a mai spus Sorin Grindeanu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic