Grindeanu spune că decizia CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege

Grindeanu spune că decizia CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege, care va primi avizul Guvernului și va fi transmis apoi Parlamentului, a declarat joi prim-ministrul Sorin Grindeanu.

"Există, în acest moment, un proiect de lege care a fost lucrat la Ministerul Justiției și care a fost supus dezbaterii publice, unde au fost consultate toate instituțiile, fie că vorbim de CSM, de Înalta Curte, Minister Public, DNA, DIICOT. (...) Ce conține acel proiect de lege? Transpunerea tuturor deciziilor Curții Constituționale în Codul penal și Codul de procedură penală. Am avut o decizie a Curții Constituționale în urmă cu câteva zile. Poziția mea și a ministrului Justiției a fost aceasta și e aceasta — trebuie să așteptăm să vedem motivarea Curții Constituționale. Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii. Trebuie să existe dezbatere, (...) să rezulte acel proiect de lege care va primi avizul Guvernului și care va fi trimis în Parlament", a spus Grindeanu, întrebat dacă ia în calcul ca pragul pentru prejudiciul în cazul abuzului în serviciu să fie stabilit printr-o ordonanță de urgență.

Pe de altă parte, întrebat dacă renovarea penitenciarelor va fi făcută cu fonduri europene, Grindeanu a arătat că intenția Guvernului de a accesa fonduri UE a fost transmisă către Comisia Europeană.

"Noi am trimis scrisoarea — intenția Guvernului de a accesa fonduri europene — către Comisia Europeană, așteptând în continuare un răspuns. (...) Aceasta este o parte a problemei mari, și anume cea legată până la urmă și de decizia pilot a CEDO. Avem un termen de șase luni până când trebuie să venim cu acel pachet fie de măsuri, fie de propuneri legislative, care să nu ne ducă în situația de a primi amenzi. (...) Din discuțiile pe care le am cu Ministerul Justiției, lucrează la acest pachet, legat și de proiecte de legi și de măsuri. De asemenea, așteptăm răspunsul (...) Comisiei Europene. Ne dorim să putem să facem lucrări (...) din bani europeni", a mai afirmat Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…