Groupe Renault România prelungeşte perioada de întrerupere a producţiei la uzinele de la Mioveni

Groupe Renault România prelungeşte perioada de întrerupere a producţiei la uzinele de la Mioveni

Groupe Renault România a anunţat, joi, că se prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie la uzinele Dacia de la Mioveni.

Potrivit unui comunicat al producătorului auto transmis AGERPRES, decizia a fost luată în acord cu partenerii sociali "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare".

"În vederea reluării producţiei, compania acţionează pentru a aplica măsuri corespunzătoare, care să asigure angajaţilor protecţie în desfăşurarea activităţii. Angajaţii şi partenerii de business vor fi informaţi despre activităţile Groupe Renault România şi redemararea producţiei", se precizează în comunicat.

Groupe Renault România a anunţat, iniţial, întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, joi, că reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie.

"După întâlnirea pe care a avut-o la Guvern aseară, am mai avut o videoconferinţă cu mai multe industrii, printre care şi cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiţi-vă că acolo sunt 16.000 de salariaţi, dar gândesc un flux de lucru, în aşa fel încât să se respecte distanţa de 1 - 1,5 metri între salariaţi, să aibă măşti de protecţie, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfăşoare în siguranţă. Acesta e un lucru pe care pe mine mă bucură. Asta înseamnă că oamenii aceştia gândesc să dea drumul la producţie", a spus ministrul, la Digi 24. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Noul război? Amănunte care dau fiori...