Gruparea CFR Cluj a pierdut litigiul cu FRF la TAS și rămâne sancționată cu șase puncte

Gruparea CFR Cluj a pierdut litigiul cu FRF la TAS și rămâne sancționată cu șase puncte

Clubul de fotbal CFR Cluj a pierdut litigiul cu Federația Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, instanța menținând astfel sancțiunea cu deducere a șase puncte dictată de instanțele sportive naționale pentru încălcarea criteriului financiar, anunță site-ul oficial al FRF.

"Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a oferit astăzi, 2 februarie 2016, soluția definitivă în dosarul 2015/A/4097. Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF a fost respins. Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută", se arată pe site-ul FRF.

La data de 22 mai 2015, comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat cererea de apel formulată de gruparea CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii comisiei pentru acordarea licenței cluburilor. Instanța de fond a decis atunci sancționarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.

Ulterior, CFR Cluj a atacat decizia de depunctare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima instanță pe linie sportivă. În litigiul de la TAS, Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, și de avocatul Paul Ciucur.

După decizia definitivă a TAS, CFR Cluj ocupă poziția a zecea în clasamentul Ligii I, cu 24 de puncte, și nu mai are șanse să obțină calificarea în play-off.

Tot pentru încălcarea criteriului financiar din regulamentul de licențiere a fost sancționată cu deducerea a șase puncte și gruparea Petrolul Ploiești. Inițial, gruparea prahoveană a dorit să atace decizia la TAS, dar a renunțat.

CFR a mai fost implicată într-un litigiu cu FRF în urma căruia s-a adresat Tribunalului sportiv de la Lausanne, în sezonul trecut.

Pe 22 mai 2015, CFR Cluj câștiga apelul făcut la TAS și își recupera cele 24 de puncte cu care fusese penalizată de Comisia de Disciplină a FRF, în data de 4 februarie 2015, din cauza neachitării datoriilor către mai mulți jucători. Formația ardeleană a fost sancționată cu câte patru puncte, în urma neexecutării hotărârilor luate de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (NSL), pentru datorii în cazul foștilor săi jucători Ionel Stana, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei (în două spețe), Claudiu Voiculeț și Ioan Hora.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”