Gruparea Wagner recrutează deţinuţi din închisori pentru a lupta în războiul din Ucraina

Gruparea Wagner recrutează deţinuţi din închisori pentru a lupta în războiul din Ucraina

O anchetă publicată luni de iStories , un site independent de investigaţii, afirmă că grupul de mercenari Wagner a recurs acum la oferte făcute deţinuţilor unor închisori din Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod, al cincilea oraş ca mărime din Rusia, promiţându-le acestora salarii ridicate şi amnistie în schimbul a 6 luni de serviciu militar.

Voluntarii nu primesc contracte, ci li se spune evrbal că familiile lor vor fi răsplătite cu 90.500 de dolari în cazul în care ei mor pe front.

„Rudei mele i s-a spus: 'Este foarte greu să depistezi naziştii acolo (în Ucraina), ei sunt foarte bine antrenaţi. Vei fi în avangardă pentru a ajuta cu depistarea naziştilor aşa că nu toată lumea se va întoarce'”, a relatat un membru al familiei unuia dintre deţinuţii abordaţi de mercenarii Wagner.

Potrivit investigaţiei la o închisoare din Sankt Petersburg în jur de 200 de deţinuţi s-au arătat interesaţi iniţial de ofertă şi 40 s-au înrolat în cele din urmă, scrie Hotnews.

Campanii de recrutare au fost raportate şi la două şantiere navale ale companiei de stat United Shipbuilding Corporation, dar şi la minele deţinute de Metalloinvest, una dintre companiile oligarhului Alişer Usmanov.

Acesta a fost vizat de sancţiunile SUA şi Uniunii Europene şi ale Marii Britanii deoarece este considerat un apropiat al lui Putin.

Ministerul rus al Apărării ar fi oferit maeştrilor de pe şantiere salarii de 5.300 de dolari, dar aceştia nu au acceptat oferta, potrivit unei mărturisiri a unui angajat pentru The Moscow Times.

Informaţiile vin în contextul în care parlamentul rus a dat marţi un prim vot pentru două legi care ar oferi ample puteri guvernului de la Moscova să rechiziţioneze servicii şi bunuri ale companiilor private, dar şi să oblige angajaţii acestora să muncească pentru efortul de război.

Guvernul condus de premierul Mihail Mişustin va putea obliga angajaţii unor companii să lucreze noaptea, în weekenduri şi de sărbători, fără concediu plătit, pentru producţia de bunuri necesare forţelor armate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria