Grupul de Comunicare Strategică: 42 de persoane în carantină, 9.431 sunt monitorizate la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică: 42 de persoane în carantină, 9.431 sunt monitorizate la domiciliu

Un număr de 42 de persoane sunt în carantină "instituţionalizată" la nivel naţional, iar 9.431 sunt monitorizate la domiciliu, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, în România, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care una a fost declarată vindecată, după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Cele două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara şi sunt în stare stabilă, precizează aceeaşi sursă.

"Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află. În cursul zilei de ieri, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul", se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

În cursul zilei de luni, la Telverde dedicat informării despre noul Coronavirus au fost primite 1.081 de apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni. Totodată, la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite 73 apeluri.

"Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia Telverde 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20. Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar şi Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, faţă de cetăţenii care ajung în România din aceste regiuni", precizează Grupul de Comunicare Strategică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale