Guardiola a semnat un contract pe trei ani cu Manchester City

Guardiola a semnat un contract pe trei ani cu Manchester City

Antrenorul spaniol Pep Guardiola a semnat un contract pe trei ani cu echipa engleză de fotbal Manchester City, valabil din luna iulie, a anunțat luni clubul din Premier League, citat de Reuters. Actualul antrenor al lui City, Manuel Pellegrini, va părăsi funcția pe 30 iunie.

"Din respect pentru Manuel Pellegrini și pentru jucători, clubul dorește să facă publică decizia sa, pentru a îndepărta povara inutilă a speculației", a indicat City într-un comunicat.
Clubul a precizat că Pellegrini "susține pe deplin" decizia să fie făcut acest anunț și rămâne concentrat pe îndeplinirea obiectivelor pentru acest sezon.

Presa internațională dădea de mai mult timp ca sigură venirea lui Guardiola pe banca lui City.

Clubul a amintit în acest comunicat că a avut discuții cu Guardiola și în 2012. Antrenorul echipei era atunci italianul Roberto Mancini, cu care "cetățenii" au devenit în acel an campioni.

Plecarea lui Guardiola de la Bayern Munchen, la finalul celui de-al treilea sezon în Bavaria, și înlocuirea lui cu italianul Carlo Ancelotti au fost anunțate de clubul bavarez pe 20 decembrie, la finalul turului din Bundesliga.

Guardiola, 45 de ani, fost jucător al Barcelonei, a scris istorie pe banca echipei catalane, cu care a câștigat practic între 2008 și 2012 câștigat practic toate trofeele posibile, inclusiv trei titluri de campion al Spaniei și două Ligi ale Campionilor.
Guardiola a câștigat titlul în primii săi doi ani la Bayern, iar echipa este acum lider în Bundeliga, cu avans de opt puncte față de locul 2, și calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Pellegrini, 62 de ani, o antrenează din 2013 pe Manchester City. În primul lui sezon pe banca acestei grupări, tehnicianul chilian a câștigat campionatul Angliei și Cupa Ligii engleze. Echipa este în acest moment pe locul 2 în Premier League și va juca în finala Cupei Ligii engleze. De asemenea, ea s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor și ale Cupei Angliei.

Pellegrini a câștigat 64 din cele 99 de meciuri de campionat disputate cu City, bilanț eclipsat doar de Jose Mourinho, ce a câștigat cu Chelsea 73 din primele sale 99 de meciuri de campionat, menționează BBC.

Pellegrini le-a antrenat în Spania pe Villarreal, Real Madrid și Malaga.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...