Guillermo Vilas ar putea fi declarat nr. 1 mondial, la 40 ani de la retragere

Guillermo Vilas ar putea fi declarat nr. 1 mondial, la 40 ani de la retragere

Tenismanul argentinian Guillermo Vilas, învingător la Australian Open (1978, 1979), Roland Garros (1977) și US Open (1977), are șanse foarte mari să fie declarat numărul unu mondial, chiar dacă s-a retras din circuitul ATP în urmă cu 40 de ani, relatează ziarul spaniol AS.

ATP a realizat un studiu în care a recalculat punctele obținute de Vilas în anii '70 și o eroare făcută atunci l-a împiedicat pe elevul lui Ion Țiriac să urce pe primul loc în ierarhia mondială. Vilas a urcat până pe locul 2 ATP în aprilie 1975, cea mai bună clasare a sa.

Dacă ATP va confirma oficial acest lucru, Vilas devine primul sud-american care este lider mondial, înaintea chilianului Marcelo Rios, care în 1998 a deținut primul loc pentru șase săptămâni.

Tenisul mondial s-a mai confruntat cu o situație similară, în cazul australiencei Evonne Goolagong, care a fost recunoscută ca nr. 1 mondial WTA la 31 ani după retragere, tot din cauza unor erori de calcul în punctajul ei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?