Guvernatoarea oraşului Tokyo, nemulţumită de ideea mutării JO 2020 la Londra din cauza epidemiei de coronavirus

Guvernatoarea oraşului Tokyo, nemulţumită de ideea mutării JO 2020 la Londra din cauza epidemiei de coronavirus

Guvernatoarea oraşului Tokyo, Yuriko Koike, şi-a exprimat vineri nemulţumirea în legătură cu ideea ca Jocurile Olimpice din acest an să nu se mai desfăşoare în capitala Japoniei, ci la Londra, din cauza epidemiei de coronavirus, informează agenţia Belga.

Shaun Bailey, candidatul Partidului Conservator pentru primăria Londrei la alegerile de pe 7 mai, a scris în această săptămână pe Twitter că metropola britanică doreşte să găzduiască JO, aşa cum a făcut în 2012, dacă ele nu pot avea loc în Japonia din pricina epidemiei de coronavirus.

"Londra poate găzdui Jocurile din 2020, a scris Shaun Bailey. Avem infrastructura şi experienţa. Din cauza epidemiei de coronavirus, lumea ar putea avea nevoie de noi acum. Când voi fi primar, voi avea grijă ca Londra să fie pregătită dacă va exista o cerere şi să putem organiza din nou Jocurile".

Yuriko Koike a calificat drept "nepotrivite" declaraţiile lui Bailey, deoarece nu există deocamdată motive de a pune la îndoială desfăşurarea JO la Tokyo.

"Sunt pomenite şi scrise tot felul de lucruri, dar ţin să precizez încă o dată că nu gândim să amânăm ori să anulăm Jocurile", a afirmat Koike.

Pregătirile pentru JO de la Tokyo (24 iulie - 9 august) se desfăşoară normal, guvernul japonez colaborând strâns cu Comitetul Internaţional Olimpic. În urma discuţiilor cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), CIO este convins că Jocurile de la Tokyo pot avea loc.

Până atunci, organizatorii maratonului de la Tokyo (1 martie) şi ai celui de la Nagoya (8 martie) au decis, ca măsură de precauţie, să permită doar participarea atleţilor profesionişti la aceste competiţii.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...