Guvernul a alocat peste 273 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în 29 de județe

Guvernul a alocat peste 273 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în 29 de județe

Guvernul a alocat miercuri fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații și pentru construirea unor obiective de investiții în 29 de județe, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată în ședința de azi, s-a aprobat alocarea din bugetul fondului de intervenție a sumei de 273,9 milioane lei pentru bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale din 29 de județe. Fondurile sunt necesare pentru refacerea infrastucturii afectate de calamitățile naturale produse de inundații în aceste 29 de județe. (...) Suma alocată va fi destinată pentru refacere de drumuri județene, comunale sau sătești, refacerea de străzi, poduri și podețe — acest lucru contribuind la desfășurarea transportului rutier în condiții de siguranță", a spus Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

El a precizat că Guvernul a mai aprobat alocarea, din fondul de rezervă bugetară, a sumei de 22,7 milioane de lei pentru realizarea unor obiective de investiții din județul Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, 11 milioane de lei vor fi destinați construirii unui corp de clădire — pavilion central pentru complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap din Roman. Investiția vine după ce, în luna noiembrie a acestui an, într-un salon s-a prăbușit o parte din tavan. "Mai multe persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar clădirea a fost deteriorată, fiindu-i afectată rezistența", a explicat Iolu.

Alte 11,7 milioane de lei vor fi folosite pentru construirea unei noi clădiri în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihică din Războieni.

Printr-o altă Hotărâre de Guvern, s-au luat măsuri pentru asigurarea alimentării cu energie termică în sistem centralizat în Arad, Bihor, Constanța și Galați.

Guvernul a alocat fondurile necesare astfel: 16 milioane de lei pentru municipiul Arad, 25 de milioane de lei pentru municipiul Oradea, 25 de milioane de lei pentru municipiul Constanța și 17 milioane de lei pentru municipiul Galați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Așa o fi?

4 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

5 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro