Guvernul a aprobat Programul naţional de investiţii în infrastructura de sănătate cu fonduri din PNRR

Guvernul a aprobat Programul naţional de investiţii în infrastructura de sănătate cu fonduri din PNRR

Guvernul a aprobat Programul naţional de investiţii în infrastructura de sănătate cu fonduri din PNRR, precum şi criteriile de eligibilitate şi ierarhizare pentru selectarea obiectivelor de investiţii.

25 de unități spitalicești vor fi construite, renovate sau dotate FOTO Arhivă

Guvernul aprobă Hotârârea privind aprobarea Programului național de investiții în infrastructura de sănătate, aferent Țintei 377, Componenta 12 - mai.

Potrivit unui comunicat al Executivului, a fost aprobată Hotărârea privind „aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate, aferent Ţintei 377, Componenta 12 - Sănătate din anexa Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare şi rezilienţă al României, precum şi a Metodologiei de aprobare a investiţiilor finanţate din cadrul planului naţional de redresare şi rezilienţă al României.În scopul prioritizării pentru finanţare a minim 25 de obiective de investiţii în infrastructura spitalicească publică din lista de 49 regăsită în cadrul PNRR, Ministerul Sănătăţii va stabili:

- obiectivele de investiţii principale din PNRR, reprezentând obiectivele de investiţii selectate în urma aplicării unor criterii de eligibilitate

- obiectivele de investiţii finanţate prin PNRR, reprezentând minim 25 de obiective de investiţii ce vor fi selectate din obiectivele de investiţii prevăzute în PNRR, în urma aplicării unor criterii de ierarhizare, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut şi a căror valoare însumată se încadrează în bugetul total alocat Investiţiilor 2.1 - Infrastructură spitalicească publică nouă şi 2.2. - Echipamente şi aparatură medicală din cadrul Ţintei 377, Componenta 12 - Sănătate din anexa Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 03 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare şi Rezilienţă al României.

- obiectivele de investiţii de rezervă, reprezentând obiectivele de investiţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute în cadrul Etapei I - Criterii de eligibilitate şi care, în urma aplicării Etapei II - Criterii de ierarhizare, nu se regăsesc în obiectivele de investiţii finanţate prin PNRR, se mai arată în comunicatul Guvernului”.

25 de unități spitalicești vor fi construite, renovate sau dotate prin PNRR

În urma acestei adoptări, din lista de 49 de unități spitalicești, guvernanții vor alege 25 pentru construire, renovare și/sau dotare prin finanțare parțială prin Mecanismul de Redresare și Reziliență al României.

Astfel, prin cele 25 de unități spitalicești, Guvernul trebuie să atingă mai mulți indicatori, printre care numărul de paturi disponibile, încadrare în 199,90 de milioane pentru fiecare proiect, până la 15 noiebrie 2022.

Ce spune ministrul Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat în urmă cu câteva luni că, în ceea ce priveşte cele 49 de unităţi spitaliceşti incluse pe lista proiectelor de investiţii din PNRR, în 22 de judeţe nu există un obiectiv sanitar trecut în listă.

Ministrul a mai arătat atunci că bugetul este de 1,7 miliarde de euro, 1,1 fiind pentru infrastructura spitalicească şi peste 600 de milioane de euro fiind pentru echipamente şi aparatură medicală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...