Guvernul a aprobat suspendarea urmării penale pentru trecerea frauduloasă a frontierei în cazul solicitanților de azil

Guvernul a aprobat suspendarea urmării penale pentru trecerea frauduloasă a frontierei în cazul solicitanților de azil

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri suspendarea urmării penale, respectiv a judecăţii pentru trecerea frauduloasă a frontierei pe perioada derulării procedurii de azil în cazul solicitanţilor de azil, printr-un proiect de lege care aduce modificări aduse la Legea nr.122/2006.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea art. 11 din Legea 122/2006 FOTO: gov.ro

Potrivit unui comunicat al Guvernului, proiectul de lege prevede modificarea articolul 11 din Legea nr.122/2006 privind azilul în România, pentru garantarea drepturilor solicitanţilor de azil şi evitarea dispunerii unor soluţii faţă de aceştia, în cauzele penale, sub aspectul infracţiunii prevăzute de art. 262 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

"Astfel, au fost incluse modificări exprese, care să permită suspendarea urmăririi penale, respectiv a judecăţii pe perioada derulării procedurii de azil", se arată în comunicat.

În plus, precizează sursa citată, pentru cazurile în care s-a pronunţat, totuşi, o hotărâre definitivă de condamnare, de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei, pronunţată pentru infracţiunea de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, a fost introdusă o normă expresă care permite aplicarea cazului de revizuire prevăzut la art. 453 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…