Guvernul ar putea discuta miercuri modificarea Legii transportului în regim de taxi

Guvernul ar putea discuta miercuri modificarea Legii transportului în regim de taxi

Guvernul ar putea discuta, în ședința de miercuri, o ordonanță pentru modificarea Legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES. Potrivit notei de fundamentare a ordonanței, "proiectul propus creează temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere".

De asemenea, proiectul introduce condiția ca practicanții profesiei de taximetrist să nu aibă mențiuni în cazierul judiciar, "fapt ce vine în sensul asigurării siguranței cetățeanului și al practicării profesiei în mod onorabil și legal".

Pe ordinea de zi a ședinței săptămânale, mai figurează un proiect de ordonanță pentru stabilirea unor măsuri de reorganizare și eficientizare a activității unor structuri ale administrației publice centrale, precum și o notă referitoare la reducerea sarcinilor administrative și debirocratizarea pentru mediul de afaceri.

Tot miercuri, Executivul ar putea modifica Legea privind performanța energetică a clădirilor, mai anunță sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…