Guvernul britanic revine asupra controversatului proiect privind crearea de liste cu lucrătorii străini

Guvernul britanic revine asupra controversatului proiect privind crearea de liste cu lucrătorii străini

Guvernul britanic a dat înapoi duminică în privința proiectului care viza obligarea companiilor să redacteze liste cu angajații lor străini, prezentat la mijlocul săptămânii la Congresul Partidului Conservator și care a stârnit nemulțumire și indignare, relatează AFP și Reuters.

"Nu vom cere companiilor să facă liste, să dezvăluie numele sau să își identifice angajații străini", a declarat duminică la Radio BBC ministrul apărării Michael Fallon, adăugând că acest proiect a fost 'prost interpretat'.

Acest plan menit a determina companiile să privilegieze mâna de lucru națională a fost prezentat miercuri la Congresul anual al Partidului Conservator la Birmingham de către ministrul de interne Amber Rudd și a stârnit imediat critici puternice.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că Partidul Conservator "a ajuns la fund, suflând în jarul xenofobiei".

"Viziunea Theresei May (premier și lider al conservatorilor — n.r.) privind Regatul Unit după Brexit este respingătoare", a spus și prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon.

Adam Marshall, director interimar al Camerei de Comerț Britanice, a declarat că "multe companii ar fi nemulțumite să știe că forța lor de muncă străină este considerată o emblemă a rușinii".

Ministrul educației Justine Greening a apărat duminică acest proiect, explicând că ideea este de a se vedea "în ce sectoare și părți ale țării există o lipsă de profesioniști".

"Nu este vorba de date care vor fi publicate. Oamenii nu vor fi numiți sau umiliți", a spus ea la ITV.

Înăsprindu-și tonul privind migrația, premierul Theresa May a lăsat de înțeles în această săptămână că ar fi în favoarea unui 'Brexit dur', adică fără concesii față de Bruxelles și fără acces pe piața unică europeană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

2 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

3 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

4 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…