Guvernul Dăncilă, AMR 10 zile! Moțiunea de cenzură va fi depusă astăzi.

Guvernul Dăncilă, AMR 10 zile! Moțiunea de cenzură va fi depusă astăzi.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, va fi depusă azi în Parlament. Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari de Opoziție, dar și de la PSD, conform liderului liberalilor Ludovic Orban. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Este pentru prima oară în guvernarea PSD când o moțiune de cenzură are mai multe semnături decât numărul de parlamentari necesar pentru căderea guvernului.

Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care susţin moţiunea au: PNL – 95 de membri, USR – 40 de membri, UDMR – 30 de membri, PMP – 12 membri, iar PRO Europa – 39 de membri. La aceştia se adaugă 18 senatori neafiliaţi, provenind de la ALDE şi PRO România, dar şi o parte dintre cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

De cealaltă parte, grupurile PSD, care susţin Guvernul, au 206 membri, la care se adaugă parlamentarii neafiliaţi, cel puţin 6, care au fost excluşi din ALDE după ce au acceptat nominalizări de posturi în Guvern sau au dorit să rămână alături de social-democraţi.

Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

Premierul Viorica Dăncilă a susținut luni seară într-o declarație de presă că moțiunea nu va avea succes, în timp ce președintele Iohannis a dat la Cluj, marți, un semnal clar: Fiţi pregătiţi, momentul vine, şi vine repede!

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone