Guvernul de la Sofia înăsprește condițiile de acordare a cetățeniei bulgare

Guvernul de la Sofia înăsprește condițiile de acordare a cetățeniei bulgare

Ministerul Justiției din Bulgaria elaborează noi reguli care, în cazul aprobării lor, vor înăspri condițiile necesare obținerii cetățeniei bulgare de către solicitanții cu descendență bulgară, relatează luni novinite.com.

Conform amendamentelor propuse, un candidat la naturalizare în Bulgaria va trebui să specifice data exactă care atestă originea bulgară a solicitantului.

Un certificat în acest sens va fi emis de Agenția de stat pentru bulgarii de peste hotare.

De asemenea, vor fi necesare și alte documente adiționale pentru a demonstra că o persoană are o rudă de origine bulgară.

Modificările, care actualizează normele actuale ce datează din 1999, sunt motivate de faptul că mulți solicitanți care doresc să obțină cetățenia bulgară nu prezintă dovada necesară a originii lor bulgare, potrivit cotidianului Sega.

În plus, solicitantul va trebui să participe la un interviu și să răspundă la toate întrebările formulate. Dacă cel puțin una dintre aceste două condiții nu este îndeplinită, atunci cererea sa nu va fi procesată.

Cerințele pentru obținerea cetățeniei bulgare s-au înăsprit în ultimii ani. Ultima schimbare, operată în urmă cu doi ani, a vizat reducerea solicitanților ce provin din Balcanii Occidentali, care încercau să obțină cetățenia bulgară pentru a călători liber în restul Uniunii Europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin