Guvernul german a aprobat vânzări de arme de aproape 500 de milioane de dolari către Arabia Saudită în 2018

Guvernul german a aprobat vânzări de arme de aproape 500 de milioane de dolari către Arabia Saudită în 2018

Guvernul german a aprobat până acum în acest an vânzări de arme în valoare de aproape 500 de milioane de dolari către Arabia Saudită, relevă un document al Ministerului german al Economiei citat vineri de agenţia dpa.

Astfel, între 1 ianuarie şi 30 septembrie, Berlinul a aprobat vânzarea de armament în valoare de 416,4 milioane de euro (477 milioane de dolari) către Riad, care conduce campania de raiduri aeriene din Yemen vizând înlăturarea de la putere a preşedintelui autoritar Abd Rabbu Mansour Hadi, a precizat ministerul, ca răspuns la o solicitare de informaţii din partea unui deputat de opoziţie.

Doar Algeria depăşeşte Arabia Saudită ca destinatar al exporturilor germane de arme din acest an. Guvernul de la Berlin a aprobat exporturi de armament în valoare de 741,3 milioane de euro în primele opt luni ale anului.

Arabia Saudită se află în vizorul comunităţii internaţionale după dispariţia ziaristului disident Jamal Khashoggi, însă cifrele făcute publice vineri sunt relevante şi având în vedere că exporturile de arme către saudiţi ar putea încălca acordul încheiat la începutul celui de-al patrulea mandat al cancelarului Angela Merkel, notează dpa.

Acordul de coaliţie stipulează, la insistenţele Partidului Social-Democrat (SPD), că guvernul nu are voie să aprobe vânzări de arme către ţări implicate "direct" în războiul din Yemen. Totuşi, fac excepţie ţările cu care Germania a încheiat acorduri înainte de cel de-al patrulea mandat al lui Merkel. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?