Guvernul olandez se opune vizitei ministrului turc de externe

Guvernul olandez se opune vizitei ministrului turc de externe

Ministrul olandez de externe, Bert Koenders, a făcut clar cunoscut joi că vizita omologului său turc pentru a asista la un miting în favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor președintelui Turciei nu este dorită, transmite AFP.

"Olanda își asumă responsabilitatea ordinii publice și a securității cetățenilor olandezi, și nimănui altcuiva. În consecință, Olanda nu dorește ca această vizită să aibă loc", a subliniat ministrul într-un comunicat.

Șeful diplomației de la Haga l-a vizat pe ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a cărui prezență sâmbătă la un miting la Rotterdam a fost anunțată pentru a susține referendumul asupra extinderii prerogativelor prezidențiale, o reformă dorită de actualul președinte, Recep Tayyip Erdogan.

"Nu vom participa la vizita unui responsabil guvernamental turc care vrea să facă o campanie politică pentru referendum. În consecință, nu vom coopera. Nu va fi acordat niciun mijloc furnizat în mod obișnuit pentru o vizită ministerială", a mai precizat ministerul olandez, adăugând că a discutat în cursul zilei despre acest lucru cu omologul său de la Ankara.

Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb, a anunțat miercuri că manifestația a fost anulată, afirmând că proprietarul spațiului unde urma să aibă loc evenimentul și-a retras permisiunea.

Referendumul din Turcia este programat să aibă loc la 16 aprilie, mai scrie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /