Guvernul rus permite utilizarea infrastructurii militare a ţării pentru lansări de sateliţi străini

Guvernul rus permite utilizarea infrastructurii militare a ţării pentru lansări de sateliţi străini

Guvernul rus a permis utilizarea sistemelor şi facilităţilor spaţiale militare pentru lansarea unei rachete Soiuz-2 cu sateliţi străini de pe cosmodromul Baikonur, conform informaţiilor publicate pe portalul web al guvernului, relateazã TASS.
.
Aceste măsuri permit Ministerului Apărării din Rusia să utilizeze pe bază contractuală sistemele şi facilităţile spaţiale militare şi să implice personalul unităţilor militare în operaţiunile de lansare a unui satelit de teledetecţie CAS500-1 din Coreea de Sud de către o rachetă Soiuz-2 cu un propulsor Fregat de pe cosmodromul Baikonur, conform rezoluţiei semnate de premierul rus Mihail Mişustin.

Evenimentul de lansare a rachetei este programat pe 20 martie. Alături de satelitul sud-coreean, vehiculul rus va lansa pe orbită 37 de sateliţi din 18 ţări, între care nava japoneză ELSA-d pentru îndepărtarea deşeurilor spaţiale.

Pe 20 martie, racheta Soiuz va lansa pe orbită şi primul satelit D33 al Şcolii Superioare de Economie a Universităţii Naţionale de Cercetare din Rusia, un CubeSat proiectat în colaborare cu centrul educaţional Sirius din Soci, precum şi satelitul OrbiCraft-Zorky, care aparţine companiei spaţiale ruseşti private Sputnik.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

2 Așa o fi?

3 Un asemenea animal ar trebui arestat!

4 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…

5 Mici tranzacții securiste. Pe stil nou... / Miss România 2003 a cumpărat fosta Armătura Zalău de la Rompetrol