Guvernul Theresei May nu crede că Marea Britanie poate rezista în afara UE, consideră Boris Johnson

Guvernul Theresei May nu crede că Marea Britanie poate rezista în afara UE, consideră Boris Johnson

Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson a estimat, într-un articol publicat în ediţia de duminică a cotidianului The Telegraph, că în interiorul guvernului britanic există o lipsă de încredere că Marea Britanie poate 'supravieţui' în afara Uniunii Europene, transmite agenţia EFE.

Boris Johnson, care a demisionat din guvern pentru că nu a împărtăşit abordarea premierului Theresa May privind Brexitul, le-a cerut britanicilor să 'creadă din nou' în ei înşişi. 'Elitele din lumea întreagă elogiază această ţară (Marea Britanie n.red) faţă de toţi cei care vor să vină aici', scrie în articol politicianul conservator. Dar 'constat că sunt surprinşi de raţionamentele lipsite de sens ale presei, de lipsa noastră de încredere în dezbaterea actuală despre UE şi dacă putem face lucrurile prin noi înşine', a continuat Boris Johnson.

Susţinător al ieşirii Marii Britanii din UE, el a făcut referire mai departe la beneficiile Brexitului, în opinia sa aceasta fiind o oportunitate de a repune Marea Britanie pe harta lumii după 45 de ani, timpul scurs de la intrarea ei în blocul comunitar. Marea Britanie trebuie 'să găsească prieteni, să deschidă pieţe şi să ne promovăm cultura şi valorile noastre', a subliniat Boris Johnson, care înainte de a fi ministru de externe a fost primar al Londrei timp de opt ani.

Potrivit presei britanice, el intenţionează să susţină miercuri un discurs în faţa Camerei Comunelor pentru a explica mai bine decizia sa de a părăsi executivul.

Săptămâna trecută, în timpul primei sale vizite oficiale efectuate în Marea Britanie, preşedintele SUA, Donald Trump, l-a elogiat pe Boris Johnson, despre care a spus că ar putea fi 'un mare prim ministru'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...