Guvernul ungar se așteaptă la escaladarea diferendului cu UE privitor la migrație

Guvernul de la Budapesta se așteaptă ca în următoarele șase luni disputa cu Uniunea Europeană în legătură cu competențele comunitare și cele ale statelor membre în problema migrației să escaladeze, a estimat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI.

În conferința sa de presă săptămânală, Janos Lazar a declarat că miliardarul american de origine ungară George Soros dorește ca migrația să fie reglementată de Uniunea Europeană și nu de statele membre.

Această atitudine este 'inacceptabilă' pentru guvernul ungar și cele 1,7 milioane de persoane care au participat la referendumul național organizat în Ungaria pe tema migrației. Poziția Ungariei este de a 'stopa migrația mai degrabă decât de a o organiza', a subliniat oficialul de la Budapesta.

Într-o declarație acordată joi, la Berlin, canalului public ungar de televiziune M1, miliardarul George Soros a afirmat că Europa are obligația de a primi migranți.

''Cred că este obligația Europei de a avea grijă de migranți. Este o obligație umanitară și sper că Europa o va îndeplini'', a spus Soros, răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea ca Ungaria să accepte mai mulți migranți.

Ungaria și Slovacia s-au adresat Curții de Justiție a UE în decembrie 2015, după ce în septembrie miniștrii de interne europeni votaseră în favoarea implementării unui sistem de cote obligatorii pentru a redistribui 120.000 de refugiați între statele membre ale Uniunii, în urma valului de imigranți ilegali sosiți în acel an.

Sistemul a fost adoptat cu o majoritate calificată, dar Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

3 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț