Guvernul ungar se așteaptă la escaladarea diferendului cu UE privitor la migrație

Guvernul de la Budapesta se așteaptă ca în următoarele șase luni disputa cu Uniunea Europeană în legătură cu competențele comunitare și cele ale statelor membre în problema migrației să escaladeze, a estimat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI.

În conferința sa de presă săptămânală, Janos Lazar a declarat că miliardarul american de origine ungară George Soros dorește ca migrația să fie reglementată de Uniunea Europeană și nu de statele membre.

Această atitudine este 'inacceptabilă' pentru guvernul ungar și cele 1,7 milioane de persoane care au participat la referendumul național organizat în Ungaria pe tema migrației. Poziția Ungariei este de a 'stopa migrația mai degrabă decât de a o organiza', a subliniat oficialul de la Budapesta.

Într-o declarație acordată joi, la Berlin, canalului public ungar de televiziune M1, miliardarul George Soros a afirmat că Europa are obligația de a primi migranți.

''Cred că este obligația Europei de a avea grijă de migranți. Este o obligație umanitară și sper că Europa o va îndeplini'', a spus Soros, răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea ca Ungaria să accepte mai mulți migranți.

Ungaria și Slovacia s-au adresat Curții de Justiție a UE în decembrie 2015, după ce în septembrie miniștrii de interne europeni votaseră în favoarea implementării unui sistem de cote obligatorii pentru a redistribui 120.000 de refugiați între statele membre ale Uniunii, în urma valului de imigranți ilegali sosiți în acel an.

Sistemul a fost adoptat cu o majoritate calificată, dar Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

4 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

5 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară