Guvernul urmează să aprobe începerea exproprierii unor imobile private situate pe tronsonul de autostradă București-Ploiești

Guvernul urmează să aprobe începerea exproprierii unor imobile private situate pe tronsonul de autostradă București-Ploiești

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ''Construcția autostrăzii București-Brașov, tronsonul București-Ploiești''.

În cadrul aceleiași reuniuni, va fi adoptat și un proiect de hotărâre privind recunoașterea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ''Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir'' (AMVVD) ca fiind de utilitate publică.

Executivul ia în discuție și o hotărâre referitoare la condițiile de obținere a atestatului, procedurile de atestare și statutul asistentului personal profesionist.

Un alt proiect aflat pe agenda ședinței de Guvern vizează acordarea unor ajutoare de urgență.

Executivul va decide, totodată, printr-un proiect de hotărâre, modificarea și completarea anexelor nr.1 și nr.2 la Hotărârea Guvernului 864/2016 privind aprobarea schemei ''Ajutor de minimis pentru asigurarea serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice și fizice care desfășoară activități economice, dacă suprafața proprietății forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha'' și a procedurii de acordare de la bugetul de stat a costurilor serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice și fizice care nu desfășoară activități economice, dacă suprafața proprietății forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha.

În cadrul ședinței, urmează să fie adoptat și un memorandum cu tema: Aprobarea rezultatelor prioritizării proiectelor de investiții publice semnificative, ce urmează a fi utilizate în procesul de elaborare a proiectului legii bugetului de stat pe anul 2018.

Un alt memorandum supus aprobării Guvernului are ca temă estimările pentru anii 2017 și 2018 cu privire la contribuția UE din fondurile europene structurale și de investiții și fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

De asemenea, tot prin memorandum, Executivul va decide cu privire la constituirea Comitetului interministerial de analiză pentru demararea și aprobarea măsurilor necesare constituirii unui spital republican în Municipiul București, organizat ca centru de excelență în cercetare, formare medicală și asistență medicală pe toate specialitățile.

În ședință se va aproba și o Notă privind Planul Anual de Lucru al Guvernului pentru semestrul II 2017.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro