Guvernul va adopta miercuri măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19;sprijinirea şomajului tehnic, una dintre ele

Guvernul va adopta miercuri măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19;sprijinirea şomajului tehnic, una dintre ele

Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, o serie de măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19, printre acestea fiind sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea, informează Ministerul Muncii.

Alte măsuri vizează creşterea lichidităţii companiilor, reducerea interacţiunii directe a cetăţenilor cu instituţiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale, şi stimularea capacităţilor de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecţie şi dezinfectanţi.

Premierul Ludovic Orban a avut marţi consultări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale, din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice şi sociale necesare pentru reducerea efectelor COVID-19 şi a soluţiilor necesare pentru păstrarea locurilor de muncă şi menţinerea viabilităţii activităţilor din cât mai multe sectoare economice.

Prim-ministrul a anunţat că, în şedinţa de miercuri, Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate.

"Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor", a subliniat şeful Executivului potrivit comunicatului Ministerului Muncii.

De asemenea, premierul a subliniat că sunt achiziţionate şi vor fi asigurate materiale de protecţie a angajaţilor din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii COVID-19, precizare făcută în contextul în care reprezentanţii sindicatelor şi-au manifestat preocuparea cu privire la măsurile de protecţie a lucrătorilor.

Consultările Guvernului cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social vor continua în cadrul unui mecanism permanent, sindicatele şi patronatele urmând să fie implicate în definitivarea soluţiilor necesare pentru reducerea efectelor economice şi sociale produse de epidemia COVID-19, precizează Ministerul Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a instituit starea de urgenţă pe teritoriul României de la începutul acestei săptămâni, în contextul epidemiei de coronavirus, timp de 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite