Guvernul va aproba miercuri o HG privind stabilirea a 3 zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai (surse)

Guvernul va aproba miercuri o HG privind stabilirea a 3 zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai (surse)

Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, cele trei zile de doliu național urmează să fie stabilite marți seară în urma unei discuții cu reprezentanții Casei Regale.

Pe de altă parte, o ședință tehnică va avea loc marți după-amiază la Palatul Victoria pe tema funeraliilor Regelui Mihai I.

Conform surselor citate, ședința este organizată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu responsabili din ministerele de resort.

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanțe, în care arată că Regele Mihai I a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români".

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Tudose pe Facebook.

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”