Hackerii au publicat date medicale ale lui Mo Farah, Rafael Nadal și Justin Rose

Campionii olimpici Mo Farah, Rafael Nadal și Justin Rose se numără printre sportivii ale căror dosare medicale au fost accesate, conform WADA, de un grup de hackeri ruși, scrie Reuters.

Britanicul Mo Farah a câștigat, la Rio, titlul olimpic în probele de 5.000 și 10.000 metri, compatriotul său, Justin Rose, a obținut aurul la golf iar Rafael Nadal a câștigat titlul olimpic la tenis, în proba de dublu, alături de Marc Lopez.

În opinia celor de la WADA, hackerii care se intitulează APT28 și Fancy Bears, au obținut accesul la fișierele respective prin intermediul unui cont creat pentru Jocurile de la Rio.

Documentele referitoare la Mo Farah, postate pe fancybear.net, arată că acesta a primit perfuzii intravenoase cu soluție salină, sulfat de morfină și vicodin, în perioada 3-5 iulie 2014, când a fost internat în spital după ce s-a prăbușit în urma unui antrenament. Înainte de aceasta, Farah a primit triamcinolon corticosteroid, în octombrie 2008.

Rose a avut aprobarea pentru un dozaj zilnic cu un medicament anti-inflamator — prednisolon — în lunile mai și iunie 2016.

Documentele despre Nadal, care a fost indisponibil mai mult de două luni în urma unei accidentări la încheietura mâinii, arată că acesta a beneficiat, în 2009 și 2012, de anumite substanțe interzise.

Inițial, Fancy Bears a mai postat documente medicale ale surorilor Williams, ale gimnastei Simone Biles, apoi privind alți sportivi, între care cicliștii britanici Chris Froome și Bradley Wiggins.

AGERPRES/(autor: Adrian Drăguț, editor: Teodora Oprea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară