Hahaleră pesedistă!/Cum a încălcat purtătorul de cuvânt al PSD regulile privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în timp ce acuza guvernanții că au călcat în picioare măsurile pe care le-au impus populației

Hahaleră pesedistă!/Cum a încălcat purtătorul de cuvânt al PSD regulile privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în timp ce acuza guvernanții că au călcat în picioare măsurile pe care le-au impus populației

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a citit moțiunea de cenzură joi, în plenul reunit al Parlamentului, fără mască de protecție, motivând că îi este imposibil să o poarte timp de o oră de lectură, dar a sublinat că PSD îndeamnă pe absolut toată lumea să poarte măști. Însă Romașcanu a încălcat regulile în vigoare, care prevăd că, în mod excepțional, un vorbitor în public poate sta fără mască dacă în încăpere sunt cel mult 16 persoane. La citirea moțiunii de cenzură au asistat peste 170 de parlamentari.

„O să încep prin a vă spune că este o moţiune lungă, avem foarte mult de citit şi atunci voi face acest lucru fără mască, pentru că este imposibil să port mască pentru o oră de lectură, dar asta nu înseamnă vreun mesaj greşit. Îndemnăm pe absolut toată lumea să poarte măşti, să se distanţeze fizic şi să ia toate măsurile necesare pentru a se feri de această pandemie care există”, a afirmat Lucian Romaşcanu, de la tribuna Parlamentului, înainte să înceapă să citească moțiunea de cenzură.

Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost instituită pe durata stării de alertă, prin  ordin comun al miniștrilor Sănătății și Administrației și Internelor . Ordinul prevede că, pe durata stării de alertă, în spațiile publice închise, spațiile comerciale și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

„În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot exista unele excepții”, stabilește ordinul, iar între excepții se regăsește și următoarea categorie: „vorbitorii în public, în spații interioare, cu condiția respectării distanței de 3 metri între aceștia și alte persoane, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă”.

La şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost prezenţi premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat că la plen participă 173 de deputaţi şi senatori din totalul de 465 de parlamentari.

Romașcanu a încălcat regulile privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în timp ce îi acuza pe premier și pe miniștri că au sfidat regulile pe care le-au impus în pandemie.

Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetăţenilor! Au nesocotit toate recomandările epidemiologilor! S-au purtat ca şi cum s-ar fi aflat deasupra legii şi a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forţat să respecte reguli şi restricţii, pe care ei înşişi le-au călcat în picioare fără nicio jenă! O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie. O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta masca în spaţiile închise! O naţiune întreagă a văzut bairamul dat de Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareş Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, şueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiţi fără măşti în salonul unui alt restaurant de la Iaşi. Acestea sunt contraexemplele pe care românii le-au văzut”, a citit Romașcanu din moțiunea de cenzură.

Sursa foto: captură video


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”