Halep a învins-o pe Petkovic și România a restabilit egalitatea în meciul România - Germania (1-1)

Halep a învins-o pe Petkovic și România a restabilit egalitatea în meciul România - Germania (1-1)

Jucătoarea de tenis Simona Halep (6 WTA) a învins-o, sâmbătă, pe Andrea Petkovic, numărul 30 mondial, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 și România a restabilit egalitatea (1-1) la finalul primei zile a întâlnirii cu Germania, din cadrul barajului de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup. 

Susținută de un public frenetic, Simona Halep a început bine partida și a preluat conducerea rapid cu 2-1, pentru ca ulterior să își mărească diferența la două ghemuri. La scorul de 3-1, Simona Halep a dat emoții spectatorilor prezenți în sală, împiedicându-se în momentul în care a încercat să ajungă o minge. Ea s-a accidentat la glezna stângă și a avut nevoie de intervenția medicului pentru a putea continua.

Iar revenirea a fost dificilă, ea pierzându-și prima oară serviciul, chiar dacă a a avut o minge de ghem. Deși a egalat la 3, jucătoarea germană nu a putut face față presiunii create de numărul șase mondial și a pierdut următoarele două ghemuri. Halep a condus cu 5-3 pentru ca în final să își adjudece primul set cu 6-4.

Setul numărul doi a început aproximativ la fel ca primul, cu 1-0 pentru Petkovic și 2-1 pentru Simona Halep după un break al acesteia în ghemul al treilea. Din păcate, la acel moment, Simona Halep a chemat din nou medicul din cauza aceleiași glezne. Dar intervenția medicului a fost de scurtă durată, iar jucătoarea română s-a întors rapid pe teren.

La scorul de 3-1, Petkovic s-a văzut nevoită să forțeze și a reușit să câștige trei ghemuri la rând, preluând pentru prima oară conducerea cu 4-3. Halep a întors însă scorul din nou și la 5-4 a servit pentru meci. Dar Petkovic a demonstrat că poate să joace sub presiune și să gestioneze momentele dificile, reușind break-ul și ducând setul în tiebreak. Acolo unde s-a și impus cu 7-5, aducând egalitatea pe tabelă, 1-1.

Setul decisiv a fost echilibrat până în ghemul al șaselea, când jucătoarea română a reușit break-ul și s-a desprins la 4-2. Cu mai multă încredere și beneficiind de greșelile neforțate din ce în ce mai dese ale adversarei, Halep a dus scorul la 5-3 și a servit pentru a doua oară pentru meci. Dar și de data aceasta numărul șase mondial a ratat șansa de a câștiga. În ghemul următor însă, pe serviciul adversarei, Halep și-a adjudecat prima dintre cele două mingi de meci și a adus primul punct României după 2 ore și 49 de minute de joc.

Halep a reușit în acest meci 3 ași (Petkovic doar unul), a comis 5 duble greșeli (Petkovic două) și a făcut 48 de erori neforțate, față de cele 54 ale adversarei.

Simona Halep (24 de ani) și Andrea Petkovic (28 de ani) se întâlniseră până acum de șase ori, jucătoarea română câștigând cinci meciuri și pierzând unul. Ultima oară, cele două s-au întâlnit august 2015, în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati, unde Halep s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-2, după două ore și 40 de minute de joc.

În primul meci al întâlnirii România — Germania, Irina Begu (35 WTA) a fost învinsă de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 6-2, 6-3 .

Conform tragerii la sorți, duminică, în meciul de la ora 13,00 al confruntării România — Germania, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, se vor întâlni Simona Halep, numărul șase mondial, și Angelique Kerber (3 WTA).

Al doilea meci de simplu al zilei de duminică le va opune pe Irina Begu (35 WTA) și Andrea Petkovic (30 WTA).

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...