Halep, controlată în permanență pentru doping: Cifrele Simonei spun totul

Halep, controlată în permanență pentru doping: Cifrele Simonei spun totul

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) e considerată un monument al corectitudinii în tenisul feminin! Nu degeaba până și Sorana Cîrstea (32 de ani, 39 WTA), aflată în relații reci cu colega ei de generație, a subliniat acest lucru printr-un mesaj superb de susținere pentru „Simo“.

Simona Halep a ajuns pe locul 1 în lume, în premieră, în 2017. FOTO: Arhiva Adevărul

Dincolo de vorbe însă, cifrele oferă cea mai bună susținere pentru Halep, în aceste momente, în care ea e călcată în picioare de contestatarii ei, de parcă s-ar fi dopat din prima zi în care a luat racheta în mână. Prosport a oferit un bilanț al controalelor antidoping la care constănțeanca a fost supusă în ultimii ani. Sursa citată a notat că Halep a fost controlată de 27 de ori în 2019, de 9 ori în 2020 (n.r. - sezonul a fost întrerupt jumătate de an din cauza pandemiei și de aici numărul mai mic al controalelor) și de 17 ori în 2021. Per total, toate aceste 53 de controale antidoping au arătat că Halep e o sportivă curată.

ProSport a adăugat că, pe lângă aceste 53 de controale antidoping, Halep a dat 56 de probe de urină și sânge, în perioada 2018-2020. Din nou, românca a fost curată, de fiecare dată. Sursa citată a evidențiat și faptul că Simona a fost controlată de mai multe ori, comparativ cu americancele Serena Williams și Sofia Kenin. Cele două au oferit doar 40 de probe de urină și sânge, în perioada 2018-2020.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia