Halep, inepuizabilă: A câştigat încă un meci-maraton, făcând o adevărată demonstraţie de forţă

Halep, inepuizabilă: A câştigat încă un meci-maraton, făcând o adevărată demonstraţie de forţă

Simona Halep, inclusiv în perioada ei de glorie, cu Darren Cahill alături, a avut, totuşi, nişte meciuri în care a rămas fără „combustibil“ sau nişte turnee de la care s-a retras, imediat după o altă întrecere reuşită.

Acum însă, după patru luni de colaborare cu francezul Patrick Mouratoglou, „Simo“ a redescoperit, în mod clar, plăcerea de a juca tenis, la foc automat! Cifrele vorbesc de la sine: Adevărul a arătat aici că Halep e cea mai bună şi activă veterană din circuitul WTA, la ora actuală. În plus, de la începutul lunii august, Simona a disputat 9 meciuri în 16 zile! Ultimele trei partide au intrat în decisiv şi au fost câştigate, de fiecare dată, de constănţeanca de 30 de ani!

În noaptea de marţi spre miercuri, în runda inaugurală de la Cincinnati, Halep şi-a continuat seria impresioantă în duelul cu rusoaica Anastasia Potapova (21 de ani, 54 WTA).

Meciul a început echilibrat, însă s-a întrerupt la scorul de 2-2 din cauza ploii. La reluare, egalitatea a persistat până la 4-4. La acest scor, „Simo“ a realizat break-ul la 30, după care şi-a făcut serviciul pentru a-şi adjudeca primul set, scor 6-4, după 56 de minute.

Şi actul secund a fost strâns, în condiţiile în care scorul a fost egal până la 3-3. Apoi însă, Potapova a luat trei game-uri la rând pentru a se impune cu 6-3, după 38 de minute.

A câştigat decisivul, dramatic, cu dureri

În decisiv, Halep a pornit ca din tun şi s-a dus la 4-1! Când toată lumea credea că Potapova a depus armele, rusoaica s-a apropiat la 4-3 şi a servit pentru egalare! Doar că Halep s-a trezit la timp, în stil de mare campioană! Pentru că s-a dus la 40-0 pe serviciul adversarei şi, după un game uriaş în care Potapova a egalat şi a avut minge de 4-4, Simona a realizat, totuşi, break-ul: 5-3 Halep! Şi game-ul următor a fost strâns, egal până la 30-30, dar Simona şi-a făcut serviciul şi a valorificat prima minge de meci.

A fost victorie Halep, scor 6-4, 3-6, 6-3 după 2 ore şi 11 minute.

În ciuda victoriei, faptul că Simona a acuzat unele dureri, la piciorul stâng, mai ales spre sfârşitul partidei, ridică anumite semne de întrebare în privinţa stării ei de sănătate. Cu siguranţă, după ce situaţia ei va fi evaluată de stafful medical, românca va lua o decizie în privinţa continuării drumului, la Cincinnati. E clar însă că obiectivul principal rămâne US Open (29 august - 11 septembrie).

Dacă nu vor fi probleme grave pentru Simona, în turul II, ea va întâlni o altă rusoaică, pe Veronika Kudermetova (25 de ani, 20 WTA). În confruntările directe, Simona conduce cu 3-0, după cum se poate vedea mai jos:

*2022 (Melbourne Summer Set, hard): 6-2, 6-3 Halep

*2021 (Moscova, hard): 6-1, 7-6 Halep

*2021 (Australian Open, hard): 6-1, 6-3 Halep

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

4 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau

5 Cum au descoperit serviciile secrete „cârtița” rușilor din guvernul Ucrainei