Halep riscă să ajungă ca Lance Armstrong: Ce a pățit americanul, după ce s-a dovedit că s-a dopat

Halep riscă să ajungă ca Lance Armstrong: Ce a pățit americanul, după ce s-a dovedit că s-a dopat

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Vorbim despre pedeapsa maximă, potrivit regulamentului aflat în vigoare, dată de Sport Resolutions. Acest tribunal independent, de la Londra, a analizat atât probele aduse de tabăra Halep, cât și pe cele prezentate de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Simona Halep a jucat ultimul meci pe data de 29 august 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

De acum, în mod oficial, Halep intră în clubul nedorit al marilor sportivi care au primit suspendări pentru consumul unor substanțe interzise. Aici, găsim nume sonore, precum Diego Maradona (fotbal), Ben Johnson (atletism), Shane Warne (cricket), Alberto Contador (ciclism) și, în fruntea listei, americanul Lance Armstrong (ciclism).

Dintre toate aceste cazuri enumerate mai sus, cel al lui Armstrong a șocat cel mai mult! În cazul lui Lance, o legendă vie a sportului mondial, cu șapte titluri cucerite la Turul Franței, între 1999 și 2005, s-a dovedit că a trișat, abia după retragerea sa din activitate. În mod sistematic! Inițial, Armstrong a respins vehement acuzațiile la adresa sa. Într-un final însă, n-a mai avut ce face și, în 2012, odată cu finalizarea anchetei USADA (Agenția Americană Antidoping), a recunoscut că s-a dopat.

După anunțul făcut de Armstrong, marile librării au luat o decizie dură: au adunat cărțile despre viața sportivului Lance Armstrong, unele în categoria volumelor best-seller, și le-au mutat pe toate la raftul unor cărți... Science-Fiction!

Tocmai de aceea, Halep va avea o misiune infernală de acum. Ea va merge la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), în primul rând, din dorința de a-și salva reputația în lumea sportului. Până atunci, e clar că vor curge atacurile la adresa Simonei, mai ales după motivarea deciziei anunțate de Sport Resolutions.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat