Halep, susținută de sindicatul lui Djokovici: Cum va fi ajutată Simona în lupta ei pentru dreptate

Halep, susținută de sindicatul lui Djokovici: Cum va fi ajutată Simona în lupta ei pentru dreptate

Sindicatul Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA), fondat de Novak Djokovici, a anunţat, marţi seara, într-un comunicat, că o susţine pe Simona Halep în viitoarele sale apeluri împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj.

Novak Djokovici, un lider în lumea tenisului

''PTPA este pe deplin angajată să o susţină în viitoarele sale apeluri, ca şi pe toţi jucătorii care au nevoie de ajutor. Cum am indicat în principiile PTPA, vom continua să apărăm desfăşurarea mai rapidă a proceselor, în beneficiul tuturor'', se arată în comunicatul publicat pe platforma X (fostă Twitter).

PTPA a criticat numeroasele amânări ale judecării cazului Simonei Halep: ''Ca sindicat al jucătorilor de tenis, susţinem şi protejăm ferm drepturile jucătorilor în faţa tuturor instanţelor. Acest lucru include şi dreptul la proces şi apel în cazuri de dopaj. Amânările repetate şi inexplicabile în cazul Simonei Halep sunt în acelaşi timp nedrepte şi inacceptabile''.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Halep s-a declarat "şocată şi dezamăgită" de suspendarea de patru ani şi a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi va urma toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate.

Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Jucătoarea poate face apel la această decizie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat