Halep, victima unui sistem stricat din temelii: De ce întârzie verdictul în cazul ei de dopaj

Halep, victima unui sistem stricat din temelii: De ce întârzie verdictul în cazul ei de dopaj

Când au avut loc, în sfârșit, audierile în dosarul de dopaj al Simonei Halep, pe data de 28 și 29 iunie la Londra, Agenția Națională Antidoping (ANAD) a venit cu o informație entuziasmantă: verdictul Sport Resolutions poate veni în minim două săptămâni. Vestea a fost una îmbucurătoare, fiindcă a oferit un orizont clar de așteptare. Și a creat impresia că, și dacă n-ar veni în două săptămâni, primul verdict e iminent.

Simona Halep stă pe tușă, în timp ce sezonul 2023 se apropie de final. FOTO: Arhiva Adevărul

Din păcate, lucrurile au stat cu totul altfel. Pentru că au trecut deja 41 de zile de la încheierea audierilor și pe site-ul Sport Resolutions nu apare niciun cuvânt despre Simona Halep. De fapt, acest tribunal independent lucrează cu viteza melcului. Dovadă și faptul că, de la începutul anului, a oferit un verdict în doar zece dosare aflate pe rol. Dintre care șapte sunt despre cazuri de dopaj în diferite sporturi.

În așteptarea deciziei, Halep continuă să se antreneze și să posteze imagini de la ședințele ei de pregătire. Din păcate, având în vedere situația din clasament, și dacă ar primi, mâine, dreptul de a-și relua activitatea competițională, constănțeanca va fi nevoită să o ia de la zero. Ceea ce înseamnă solicitarea unor wild-carduri de la organizatori, disputarea unor partide în calificări și meciuri foarte grele, cu adversare din Top 20 mondial, încă de la primele tururi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?