Halep, zbor frânt, la Birmingham: Simona a ratat a doua finală din 2022 după un meci sufocant

Halep, zbor frânt, la Birmingham: Simona a ratat a doua finală din 2022 după un meci sufocant

Simona Halep şi-a reglat jocul pe iarbă, înainte de Wimbledon 2022 (27 iunie – 10 iulie), într-un turneu WTA 250, cu adversare de mâna a doua.

După ce a trecut, pe rând, de Tsurenko (116 WTA), Dart (106 WTA) şi Boulter (141 WTA), astăzi, „Simo“ a revenit pe teren într-o semifinală amânată de ieri din cauza condiţiilor meteo.

Confruntarea cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 32 WTA) s-a dovedit a fi pe muchie de cuţit pentru Halep. Chiar dacă a pornit bine în primul set şi a condus, pe rând, cu 2-0 şi 3-2, Simona a cedat, în final, scor 3-6. Şi le-a dat emoţii spectatorilor după mai multe căzături pe iarba umedă după ploile din ultimele ore. De altfel, înaintea începutului setului al doilea, Halep a primit îngrijiri medicale.

Din fericire, Simona a putut continua meciul, iar în actul secund a făcut o demonstraţie de forţă: 6-2 în 37 de minute.

În decisiv, din nou, Halep a început mai bine, distanţându-se la 3-1. Haddad Maia a revenit însă şi a egalat: 3-3. Au urmat trei break-uri din care Beatriz a ieşit mai bine: 5-4. La acest scor, brazilianca a servit pentru calificarea în finală. Ceea ce a şi reuşit, adjudecându-şi victoria după 2 ore şi 16 minute: 6-3, 2-6, 6-4.

În ultimul act, Haddad Maia o va înfrunta pe chinezoiaca Shuai Zhang (33 de ani, 54 WTA). Aceasta a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în cealaltă semifinală.

Simona Halep a ratat astfel a doua finală din 2022, după cea câştigată la Melbourne Summer Set, la începutul anului. Totuşi, constănţeanca va părăsi Birmingham cu un cec în valoare de 11.000 de dolari. În plus, va urca un loc în clasamentul WTA, ajungând pe 19, începând de luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”