Haltere: Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur la Europenele din Croația

Haltere: Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur la Europenele din Croația

Sportiva română Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur, marți, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Split (Croația).

 Toma s-a impus la stilul smuls cu 100 kg, deși a ratat ultimele două tentative la 104 kg. Argintul a revenit rusoaicei Tatiana Aleeva, cu 98 kg, iar bronzul a fost adjudecat de altă reprezentantă a Rusiei, Tima Turieva, 97 kg. Florina Sorina Hulpan s-a clasat pe locul al patrulea, cu 96 kg.

Loredana Toma a câștigat aurul la aruncat cu 126 kg, ratând ultima încercare, la 139 kg. Aleeva a luat argintul cu 125 kg, iar Turieva a obținut bronzul, cu 121 kg. Hulpan a terminat pe cinci, cu 117 kg.

La total, Toma a obținut aurul, cu 226 kg, devansându-le pe Aleeva, 223 kg, și Turieva, 218 kg, în timp ce Hulpan s-a clasat pe 4, cu 213 kg.

România a ajuns la un bilanț de 11 medalii la Split, patru de aur, două de argint și cinci de bronz. La cat. 48 kg, Monica Csengeri a obținut o medalie de aur (smuls) și două de argint (aruncat, total), iar Elena Andrieș, două de bronz (smuls, total). Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, la aruncat și total, în limitele categoriei 56 kg. Mădălina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg.

Delegația României la Campionatele Europene din Croația e formată din 13 sportivi: feminin — Monica Csengeri (cat. 48 kg), Elena Ramona Andrieș (48 kg), Mădălina Bianca Molie (58 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg), Andreea Aanei (+90 kg); masculin — Ilie Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Florin Croitoru (62 kg), Răzvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg).

Obiectivul delegației noastre a fost câștigarea a șase medalii.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /