Hamza Ben Laden, fiul defunctului lider al Al-Qaida, amenință cu răzbunarea pentru uciderea tatălui său

Hamza Ben Laden, fiul defunctului lider al Al-Qaida, amenință cu răzbunarea pentru uciderea tatălui său

Hamza Ben Laden, fiul defunctului lider al rețelei Al-Qaida, Osama Bin Laden, a amenințat cu răzbunarea împotriva Statelor Unite ale Americii pentru asasinarea tatălui său, conform unui mesaj audio postat pe internet, transmite duminică Reuters.

Într-un mesaj de 21 de minute, intitulat 'Toți suntem Osama', Hamza Ben Laden promite să continue lupta Al-Qaida împotriva Statelor Unite și a aliaților lor, indică SITE Intelligence Group.

'Vom continua să vă lovim și să vă vizăm în țara voastră și în străinătate ca răspuns la opresiunea față de popoarele din Palestina, Afganistan, Siria, Irak, Yemen, Somalia și restul pământurilor musulmane care nu au supraviețuit opresiunii voastre', susține Hamza.

'Cât despre răzbunarea națiunii islamice pentru șeicul Osama (...), nu este o răzbunare pentru Osama în persoană, ci pentru cei care au apărat islamul', adaugă Hamza Ben Laden.

La începutul lunii mai s-au împlinit cinci ani de la moartea lui Osama Ben Laden într-o operațiune a forțelor speciale americane asupra reședinței din Abbottabad, Pakistan, a liderului rețelei Al-Qaida.

Documente găsite în ascunzătoarea lui Ben Laden și publicate de SUA anul trecut indicau faptul că ajutoarele liderului rețelei încercau să-l reunească pe acesta cu Hamza, care se afla în arest la domiciliu în Iran.

Hamza, acum în vârstă de aproximativ 25 de ani, s-a aflat împreună cu tatăl său în Afganistan înaintea atacurilor de la 11 septembrie 2001 și a petrecut un timp cu acesta în Pakistan după ce invadarea țării de către o coaliție condusă de SUA a împins o mare parte din conducerea rețelei în țara vecină, potrivit Brookings Institution.

Hamza Ben Laden a fost prezentat de noul lider al Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, într-un mesaj audio anul trecut.

'Hamza oferă o nouă față nouă pentru Al-Qaida, una care are legătură directă cu fondatorul ei. El este un inamic convingător și periculos', a explicat Bruce Riedel, de la Brookings Institution.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident