Handbal feminin: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat clubul HC Zalău și FRH în cazul Pineau

Dr. Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acest organism a amendat clubul HC Zalău și Federația Română de Handbal în cazul de rasism la adresa handbalistei franceze Allison Pineau (HCM Baia Mare).

''Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a constatat miercuri discriminarea și a dat următoarele sancțiuni: HC Zalău 5.000 lei (amendă, n. red.), Federația Română de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei și cei doi arbitri câte 2.000 lei'', a afirmat Cristian Jura.

În continuare, el a precizat: ''Nu am primit filmul de la Jandarmerie, iar decizia a fost luată pe baza probelor existente la dosar''.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a solicitat de la Jandarmerie un film despre meciul de la Zalău.

Suporterii echipei HC Zalău au avut manifestări rasiste față de Pineau (HCM Baia Mare), fostă jucătoare la Oltchim (2012-2013), dublă vicecampioană mondială cu naționala Franței (2009, 2011) și cea mai bună handbalistă a lumii în 2009, în meciul cu vicecampioana națională HCM Baia Mare, câștigat de echipa oaspete cu scorul de 36-26.

Comisia de Disciplină a FRH a decis în ședința sa din 15 februarie să amendeze clubul HC Zalău cu 2.000 lei și l-a sancționat să dispute trei jocuri oficiale pe teren propriu fără spectatori.

Ulterior, Comisia de Apel a FRH a admis apelul formulat de HC Zalău și a desființat hotărârea Comisiei Centrale de Disciplină, motivând că ''din analiza actelor puse la dispoziție de către cele două cluburi, înregistrării video avute la dispoziție, nu rezultă cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazdă care să poată fi calificată cu tentă rasistă la adresa celor două sportive, Pineau Allison Marie și Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila''.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

2 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

3 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

4 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!