Handbal feminin: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat clubul HC Zalău și FRH în cazul Pineau

Handbal feminin: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat clubul HC Zalău și FRH în cazul Pineau

Dr. Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acest organism a amendat clubul HC Zalău și Federația Română de Handbal în cazul de rasism la adresa handbalistei franceze Allison Pineau (HCM Baia Mare).

''Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a constatat miercuri discriminarea și a dat următoarele sancțiuni: HC Zalău 5.000 lei (amendă, n. red.), Federația Română de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei și cei doi arbitri câte 2.000 lei'', a afirmat Cristian Jura.

În continuare, el a precizat: ''Nu am primit filmul de la Jandarmerie, iar decizia a fost luată pe baza probelor existente la dosar''.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a solicitat de la Jandarmerie un film despre meciul de la Zalău.

Suporterii echipei HC Zalău au avut manifestări rasiste față de Pineau (HCM Baia Mare), fostă jucătoare la Oltchim (2012-2013), dublă vicecampioană mondială cu naționala Franței (2009, 2011) și cea mai bună handbalistă a lumii în 2009, în meciul cu vicecampioana națională HCM Baia Mare, câștigat de echipa oaspete cu scorul de 36-26.

Comisia de Disciplină a FRH a decis în ședința sa din 15 februarie să amendeze clubul HC Zalău cu 2.000 lei și l-a sancționat să dispute trei jocuri oficiale pe teren propriu fără spectatori.

Ulterior, Comisia de Apel a FRH a admis apelul formulat de HC Zalău și a desființat hotărârea Comisiei Centrale de Disciplină, motivând că ''din analiza actelor puse la dispoziție de către cele două cluburi, înregistrării video avute la dispoziție, nu rezultă cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazdă care să poată fi calificată cu tentă rasistă la adresa celor două sportive, Pineau Allison Marie și Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”