Handbal feminin: CSM București, învinsă acasă de Vardar Skopje, în Liga Campionilor

Handbal feminin: CSM București, învinsă acasă de Vardar Skopje, în Liga Campionilor

CSM București a fost învinsă de formația macedoneană Vardar Skopje cu scorul de 30-25 (17-11), marți seara, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, în Grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României a făcut un joc slab, iar Vardar s-a impus meritat și și-a asigurat prezența în sferturile de finală ale competiției.

CSMB, care putea să parafeze calificarea în sferturi, în cazul unei victorii, riscă acum să își complice situația dacă va pierde partida din următoarea etapă, în deplasare cu danezele de la FC Midtjylland.

Echipa antrenată de Kim Rasmussen a deschis scorul, dar apoi Vardar a marcat de cinci ori la rând (5-1, min. 8) și a trecut la cârma partidei. CSMB a reușit o serie de trei goluri, 4-5 (12), lăsând impresia că totul a fost un accident și poate reveni în meci. Dar campioanele României au greșit în continuare foarte mult, au fost lipsite de inspirație, facilitând misiunea oaspetelor. Vardar a condus cu 9-5 (16), 14-8 (24) și 17-10 (28), scorul la pauză fiind 17-11 pentru echipa din Skopje.

CSMB a căutat să revină după pauză, s-a apropiat la trei goluri, 17-20 (38), dar precipitarea a făcut ca diferența să revină la proporțiile anterioare, 17-23 (45). Gazdele au mai avut o încercare, au ajuns la 22-25 (51), însă doar atât și Vardar s-a impus cu 30-25.

Andrea Lekic (9 goluri) și Andrea Penezic (7) au fost cele mai bune de la Vardar, pentru care au mai înscris Barbara Lazovic (4), Andrea Klikovac (3), Anja Althaus (3), Jovanka Radicevic (2), Olga Cernoivanenko (1), Siraba Dembele (1).

Pentru CSMB au marcat Carmen Martin (6 goluri), Linnea Torstenson (5), Isabelle Gullden (4), Fernanda Franca Da Silva (3), Ana Paula Rodrigues Belo (3), Oana Manea (2), Aurelia Brădeanu (1), Cristina Vărzaru (1).

Au arbitrat slovacii Peter Brunovsky și Vladimir Canda, iar delegat EHF a fost slovenul Darko Repensek.

În tur, Vardar s-a impus cu 22-21, dar CSMB putea obține chiar mai mult decât un egal.

În clasament, pe primul loc se află campioana en titre, Buducnost Podgorica, cu 13 puncte, urmată de Gyori Audi ETO KC, 11 p, RK Vardar Skopje, 10 p, CSM București, 7 p, FC Midtjylland, 5 p, IK Savehof, 2 p.

CSM București va juca în penultima etapă în deplasare cu FC Midtjylland, pe 21 februarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa