Handbal feminin: România A, învinsă de Ungaria în finala Trofeului Carpați

Handbal feminin: România A, învinsă de Ungaria în finala Trofeului Carpați

Selecționata România A a fost învinsă de reprezentativa Ungariei cu scorul de 29-24 (14-12), duminică seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în finala Trofeului Carpați la handbal feminin.

Meciul a marcat și retragerea din echipa națională a interului Aurelia Brădeanu (37 ani), care a primit un trofeu pentru întreaga sa activitate din partea președintelui Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, la finalul meciului.

Tricolorele au făcut un meci bun în primele 20 de minute și au controlat jocul și scorul, dar apoi, în lipsa unor piese de bază (Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Paula Ungureanu), au cedat pas cu pas, iar Ungaria a câștigat fără drept de apel.

România s-a desprins la două goluri, 6-4 (14), apoi a condus la o diferență de trei goluri, 9-6 (18), dar în următoarele 8 minute a marcat un gol și a primit șase, scorul devenind 10-12 (26). La pauză, Ungaria conducea cu 14-12, dar în debutul părții secunde s-a desprins la cinci goluri, 18-13 (35). Avansul maxim al echipei oaspete a fost de șase goluri, însă România a reușit să se apropie la 23-26 (55). Ungaria a câștigat cu 29-24, în ultimul test al celor două echipe înaintea Campionatului European din Suedia.

Au evoluat echipele:

România A: Denisa Dedu, Elena Voicu — Laura Chiper (2 goluri), Andreea Chiricuță, Gabriella Szucs, Marinela Neagu (1), Melinda Geiger (4), Crina Pintea, Eliza Buceschi (5), Aurelia Brădeanu (1), Cristina Laslo, Cristina Florică (2), Cristina Zamfir (6), Laura Popa, Aneta Udriștioiu (1), Florina Chintoan (1), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu (1). Selecționer: Martin Ambros.

Ungaria: Kinga Janurik, Eva Kiss — Bernadett Bodi (2), Viktoria Lukacs (3), Dora Hornyak, Anna Kovacs (2), Anita Gorbicz (8), Luca Dombi, Anett Kisfaludy, Kinga Klivinyi (10), Klara Szekeres, Krisztina Triscsuk, Ildiko Erdosi (3), Nadine Schatzl (1). Selecționer: Kim Rasmussen.

Au arbitrat slovacii Peter Brunovsky și Vladimir Canda.

Cel mai bun portar al turneului a fost desemnată Denisa Dedu, iar cea mai bună jucătoare a fost nominalizată Kinga Klivinyi.

În clasamentul final, Ungaria a ocupat primul loc, România A a fost pe locul al doilea, Olanda B s-a clasat pe trei, iar România B a terminat pe ultimul loc.

Selecționata România B a fost învinsă de Olanda B cu scorul de 31-29 (12-14, 26-26, 5-3), după aruncările de la 7 metri, duminică seara, în meciul pentru locurile 3-4.

După Trofeul Carpați, antrenorul naționalei României, Martin Ambros, va decidelotul pentru Campionatul European din Suedia, din 4-18 decembrie, unde Româniava întâlni, în Grupa D, Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie)și Croația (9 decembrie).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea