Handbal feminin: SCM Craiova se delimitează de cazul de dopaj al jucătoarei Ana Maria Ţicu

Handbal feminin: SCM Craiova se delimitează de cazul de dopaj al jucătoarei Ana Maria Ţicu

Sport Club Municipal Craiova a ţinut să se delimiteze de cazul de dopaj al handbalistei sale Ana Maria Ţicu, într-un comunicat postat pe Facebook.

''Medicaţia folosită de către Ana Maria Ţicu a fost prescrisă de către un medic independent de clubul nostru. Aceasta a fost folosită în perioada în care sportiva legitimată la SCM Craiova se afla într-un proces de refacere după o gravă accidentare, iar acest lucru nu a afectat activitatea echipei noastre de handbal feminin'', se arată în comunicat.



Clubul a precizat că ''tratamentul administrat a fost pentru probleme de altă natură şi nu sportive''.

''Ţinem să precizăm că toate medicamentele administrate sportivilor din cadrul clubului se iau sub îndrumarea şi cu acceptul unui medic de medicina sportivă'', a subliniat clubul din Bănie.

''Sport Club Municipal Craiova se delimitează, condamnă folosirea oricăror mijloace ce contravin sportului şi militează pentru un sport'', se arată în încheierea comunicatului.

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal, sesizată de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD), conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar, a ratificat în şedinţa sa din 3 mai suspendarea pe şase luni a handbalistei Ana Maria Ţicu, dispusă în data de 14 martie de Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din cadrul ANAD, în dosarul 49/2021.

Astfel, CCD a ''suspendat dreptul de joc al sportivei Ţicu Ana Maria pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 14.03.2022, în competiţiile organizate de F.R.H, A.J.H, A.M.H. Totodată, deduce perioada de suspendare voluntară provizorie începând cu data de 11.01.2022. Pe parcursul perioadei de suspendare, sportiva nu va putea participa la nicio competiţie sau activitate autorizată sau organizată de către o organizaţie semnatară a codului''.

Ana Maria Ţicu (30 ani) joacă la SCM Craiova din 2011 şi a fost convocată în mai multe rânduri la echipa naţională de senioare a României. În palmaresul său figurează şi Cupa EHF, câştigată în 2018 cu echipa din Bănie.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”