Handbal masculin: Spania şi Suedia s-au calificat în semifinalele EURO 2022

Handbal masculin: Spania şi Suedia s-au calificat în semifinalele EURO 2022

Campioana continentală Spania şi vicecampioana mondială Suedia s-au calificat, marţi, în semifinalele Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2022, după victoriile obţinute în ultimele lor meciuri din grupele principale.

Spania, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Campionatului European (2018, 2020), a învins la limită Polonia, cu 28-27, atingând careul de aşi continental pentru a şasea oară consecutiv.

Meciul a fost strâns pe final, o contribuţie însemnată la succesul Spaniei având portarul Rodrigo Corrales, care a apărat două şuturi în ultimul minut de joc.


Foto: (c)Adam Warzawa / EPA


În alt meci dramatic, Suedia a trecut cu 24-23 de Norvegia, după ce medaliata cu bronz la precedentul European a condus la pauză cu 14-9. O aruncare de la 7 metri transformată de Valter Chrintz în ultimul minut a adus victoria Suediei şi calificarea în semifinale.

Miercuri, campioana mondială Danemarca, sigură de prezenţa în semifinale, va înfrunta campioana olimpică Franţa, într-o reeditare a finalei de la Tokyo. Franţa va avea şi un duel la distanţă pentru calificare cu Islanda, care înfruntă echipa Muntenegrului.

Rezultatele de marţi din Grupa principală II


Polonia - Spania 27-28
Germania - Rusia 30-29
Suedia - Norvegia 24-23

Clasament final:


1. Spania 8 puncte (+8)
2. Suedia 8 (+17)
3. Norvegia 6
4. Germania 4
5. Rusia 3
6. Polonia 1

Primele două clasate se califică în semifinale. La egalitate de puncte criteriul de departajare este rezultatul din meciul direct.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie