Handbal: Paula Ungureanu - E frustrant şi dureros că nimeni din federaţie nu a vorbit cu mine după retragerea de la naţională

Handbal: Paula Ungureanu - E frustrant şi dureros că nimeni din federaţie nu a vorbit cu mine după retragerea de la naţională

Handbalista Paula Ungureanu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este "frustrant" şi "dureros" faptul că nimeni din conducerea Federaţiei Române de Handbal nu a mai discutat cu ea după ce şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a României, în luna ianuarie a anului 2017.

"Pentru mine, din păcate, naţionala este un capitol încheiat. Mi-am reprezentat ţara cu dragoste, cu onoare, cu tot ce am avut eu mai bun, însă am simţit că e momentul să spun stop din anumite puncte de vedere. Poarta este un post unde cu timpul capeţi mult mai multă încredere şi experienţă, dar pentru mine naţionala este un capitol încheiat, nu dau înapoi. Mă voi concentra pe echipa de club şi pe noile proiecte. Eu când am luat decizia de a mă retrage au fost mai multe circumstanţe. Într-un mediu în care nu te mai simţi dorit e normal să faci singur un pas înapoi, cel puţin aşa am simtţit eu. Cu toate că eu am zis mereu că nu o să ajung aici şi că o să joc pentru naţională până nu o să mai pot. Iar ceea ce am simţit nu a fost greşit. Pentru că la nici două ore după ce am anunţat că mă retrag de la naţională a apărut comunicat pe site-ul federaţiei 'Mulţumim, Paula'. Este frustrant pentru mine, chiar şocant să se întâmple aşa la nici două ore. M-a durut şi mă doare în continuare, pentru că ştiu că pot să joc la cel mai înalt nivel", a spus portarul formaţiei CSM Bucureşti.

"Au existat discuţii foarte deschise atunci cu staff-ul naţionalei. Dar ... a trecut mai mult de un an de când mi-am anunţat retragerea şi nimeni din federaţie n-a venit să discute cu mine. Practic, după acel anunţ pe site-ul federaţiei absolut nimeni de acolo nu a venit la mine. Şi atunci nu mai avem ce să vorbim. Am dat totul pentru naţionala României ... e dureros pentru mine. Şi când s-a dus tata, am fost acolo, iar apoi imediat m-am întors ca să îmi reprezint ţara. E frustrant când vezi că sportivii României nu sunt apreciaţi aşa cum şi-ar dori ei. E dureros, pentru că ai făcut sacrificii peste sacrificii", a adăugat handbalista în vârstă de 37 de ani.

Întrebată dacă era nevoie de ea la Campionatului Mondial din Germania din decembrie, acolo unde România s-a oprit în optimile de finală, Ungureanu a răspuns: "Mă întrebaţi pe mine lucrul acesta? Întrebaţi oamenii competenţi şi pot să răspundă. Contează foarte mult vârsta la noi, dar la alte ţări nu este un impediment. Probabil că dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat la acest Campionat Mondial nimeni nu se întreba de ce nu a fost convocată Paula Ungureanu sau Iulia Curea... şi aşa mai departe".

Paula Ungureanu a menţionat că se concentrează acum numai asupra echipei de club CSM Bucureşti, cu care doreşte să câştige trofeul Ligii Campionilor. "M-am axat acum numai pe echipa de club şi îmi doresc enorm să câştig Liga Campionilor. Ştiu că putem, dar e nevoie de foarte, foarte multă muncă. Dar eu spun că pas cu pas putem să ne îndeplinim obiectivele pe toate planurile. Echipa ar putea să arate mult mai bine decât în victoria cu Gyor. Va fi din ce în ce mai greu de acum încolo, dar cu muncă şi devotament eu zic că la final vom fi fericiţi. Umblu după acest trofeu de o viaţă. Nu l-am câştigat niciodată, aşa că vreau să trăiesc şi eu acest sentiment în Liga Campionilor", a explicat portarul.

Handbalistele echipei CSM Bucureşti, Paula Ungureanu şi Iulia Curea, şi parapantistul Tudor Dorobanţu şi-au lansat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă propriile branduri prin care vor fi promovaţi de acum înainte.


AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Lumea interlopă este în doliu