Handbalistele românce au refuzat vaccinul anti-COVID și au pierdut naționala: Eurosport, informație incendiară

Handbalistele românce au refuzat vaccinul anti-COVID și au pierdut naționala: Eurosport, informație incendiară

După doi ani de exagerări și declarații apocaliptice, începând din martie 2022, pandemia de COVID-19 a trecut în plan secund și, odată cu acest subiect, a „murit“ și o anomalie care a făcut mult rău: vaccinarea obligatorie!

Această situație a lovit și sportul. De pildă, la US Open 2022 s-a atins culmea penibilului: nevaccinații americani au jucat, nevaccinații străini au fost excluși. Iar vaccinarea obligatorie continuă să lovească sportul, nu la fel de intens ca în trecut, dar în cazuri izolate.

Potrivit Eurosport , Federația Europeană de Handbal (EHF) ar fi cerut ca, în vederea participării la Campionatul European de handbal feminin (4-20 noiembrie, Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru), membrii tuturor delegațiilor participante să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Eurosport a notat că, văzând această situație, Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Iulia Dumanska, Crina Pintea și Nicoleta Dincă ar fi trecut pe la medicul de familie pentru a se vaccina. Nu toate jucătoarele au procedat însă așa. Sursa citată scrie că au fost și multe jucătoare care au refuzat să se vaccineze. Vorbim despre sportivele Gloriei Buzău (Andra Moroianu, Bianca Harabagiu, Alina Ilie), dar și alte jucătoare, precum Dana Baed-Kader, Elena Dache Roșu, Andreea Mihart și Andreea Popa.

De remarcat că nici una dintre aceste jucătoare, care ar fi refuzat vaccinarea, nu se regăsește în lotul anunțat de selecționerul Florentin Pera pentru turneul final din luna noiembrie. Iată sportivele care fac parte din naționala României pentru Euro 2022:

*Portari: Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid)

*Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM București), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Corina Lupei (SCM Rm. Vâlcea)

*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Sorina Grozav (Rapid), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

*Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Tîrle (Minaur Baia Mare)

*Centri: Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)

La Euro 2022, naționala va întâlni, pe rând, Olanda (5 noiembrie), Franța (7 noiembrie) și Macedonia de Nord (9 noiembrie). Toate partidele din grupa C vor fi găzduite de Skopje (Macedonia de Nord). Primele trei clasate vor merge în cele două Grupe Principale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…