Harghita: Doar în cinci localităţi incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3/1.000

Harghita: Doar în cinci localităţi incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3/1.000

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a impus restricţii în cinci localităţi, singurele din Harghita unde incidenţa cazurilor depăşeşte 3 la o mie de locuitori, judeţul ajungând, potrivit ultimei raportări, la o rată de infectare de 1,27 la mie, cea mai mică din ţară.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, care a stabilit măsurile ce se impun pentru fiecare localitate în funcţie de numărul de cazuri, doar în Gălăuţaş, Secuieni, Topliţa, Corbu şi Borsec rata de infectare depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat pentru AGERPRES că cea mai mare rată de infectare în judeţ se înregistrează în Topliţa şi este de 4,5 la o mie de locuitori, iar în celelalte patru localităţi aceasta se situează puţin peste 3 la mie.

În cele cinci localităţi, au fost impuse restricţiile specifice, cum ar fi interzicerea organizării de activităţi în cinematografe sau în instituţii de spectacole sau concerte ori interzicerea activităţii în interiorul restaurantelor sau altor unităţi similare.

Adrian Pănescu a mai precizat că în 15 localităţi din judeţ rata de infectare este cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori şi în 47 de unităţi administrativ-teritoriale aceasta este sub 1,5, existând mai multe localităţi unde rata de infectare este zero. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /