Harghita: Doi ciobani au ajuns la spital după ce au fost atacați de un urs

Harghita: Doi ciobani au ajuns la spital după ce au fost atacați de un urs

Doi ciobani au ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni, după ce au fost mușcați de un urs, în timp ce se aflau la o stână din apropierea municipiului Miercurea Ciuc.

Potrivit primelor informații, cei doi ciobani erau frați și se aflau la stână împreună cu tatăl lor. La un moment dat, cei doi au fost atacați de un urs, care le-a provocat mai multe răni, înainte ca acesta să fie alungat de tatăl lor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că unul dintre ciobani a fost preluat de SMURD și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, iar celălalt a fost dus la spital de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță.

Unul dintre bărbați a fost diagnosticat cu plagă mușcată la falanga unei mâini, iar al doilea a suferit o plagă mușcată la gamba și la laba piciorului drept, ambii fiind în afara oricărui pericol.

În fiecare an, în Harghita sunt cazuri de atacuri ale urșilor, de cele mai multe ori fiind vorba de ciobani aflați cu animalele la păscut sau de persoane surprinse în pădure la cules de ciuperci sau fructe, însă și de oameni care sunt atacați în zona culturilor agricole, unde urșii merg în căutare de hrană.

Datele statistice arată că anul trecut au fost înregistrate la APM Harghita 176 de cazuri de atacuri ale animalelor sălbatice, în 124 de cazuri fiind vorba despre urși.

De asemenea, șase persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urși, printre acestea numărându-se și o fetiță de 12 ani.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”