Harghita: Două treimi dintre medicii de familie au contracte cu CJAS pentru monitorizarea pacienţilor COVID-19

Harghita: Două treimi dintre medicii de familie au contracte cu CJAS pentru monitorizarea pacienţilor COVID-19

Două treimi dintre medicii de familie din Harghita au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru monitorizarea bolnavilor care suferă de COVID-19 şi sunt trataţi la domiciliu.

Directorul general al CJAS Harghita, Duda Tihamer, a precizat, pentru AGERPRES, că este vorba de 96 dintre cei 140 de medici de familie din judeţ. Aceştia sună zilnic la pacienţi, le monitorizează starea de sănătate şi decid dacă trebuie să primească un anume tratament sau trebuie să meargă la spital.

"Sunt 96 de medici de familie la nivelul judeţului care au semnat contract pentru monitorizarea bolnavilor, este vorba de urmărirea situaţiei bolnavilor COVID care sunt acasă, în carantină. Medicul de familie vorbeşte cu ei zilnic, îi întreabă, îi îndrumă şi două treimi din medici de familie s-au ancorat, şi-au asumat această activitate", a declarat Duda Tihamer.

Acesta şi-a exprimat speranţa că şi în campania de vaccinare se vor implica medicii de familie, contractele pentru această activitate urmând să se încheie în zilele următoare.

"Sperăm să ajungem la acelaşi număr şi la cei care doresc să participe la campania de vaccinare. Ea va avea loc în afara programului de lucru, incumbă alte obligaţii. Monitorizare o putea face şi în timpul serviciului. Urmează să vedem câţi vor fi cei care vor dori efectiv să participe în campania de imunizare. (...) Dar trebuie să vă spun că deja mulţi medici de familie lucrează în centrele de vaccinare care s-au înfiinţat, foarte mulţi sunt cei care deja sunt implicaţi. Nu ştiu dacă, pe lângă participarea la acţiunea de vaccinare din centrul de vaccinare vor mai avea timp să lucreze la cabinet, pe teren şi în afara programului de lucru să mai şi vaccineze în cabinet. Dar cei care vor fi implicaţi, o să ştim exact în câteva zile", a explicat directorul general al CJAS Harghita. AGERPRES/(A, AS - autor: Gina Ştefan, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...