Harghita: Peste 100 de persoane au protestat la Miercurea Ciuc, pentru a patra seară

Harghita: Peste 100 de persoane au protestat la Miercurea Ciuc, pentru a patra seară

Peste o sută de români și maghiari au protestat în centrul municipiului Miercurea Ciuc, pentru a patra seară consecutiv, nemulțumiți de decizia Executivului de a adopta proiectul de lege referitor la grațiere și ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții, în număr de 40.000, încep să se strângă din nou în fața Guvernului (FOTO/VIDEO)

Pe platoul din fața Palatului Administrativ, oamenii au venit cu pancarte pe care scria: "Nu mai aberați, abrogați și plecați", "Nu vă e rușine?", "Jos ordonanța!", "Anulați sau vă anulăm", "Pașnici, dar nu proști", "Stop legalizarea antidemocrației!".

Timp de aproape o oră, protestatarii au strigat diverse sloganuri, prin care și-au exprimat indignarea față de situația actuală și au cerut abrogarea ordonanței de urgență, cum ar fi: 'Pentru ordonanță, zero toleranță!', 'Rușine să vă fie!', 'Unde-s mulți, puterea crește și dreptatea reușește!, 'Am ieșit din casă, nouă ne pasă!', 'Nu stați la căldură și pe voi vă fură!', 'București, nu uita, Ciucul e de partea ta!', 'Dragnea, nu uita, nu suntem prostimea ta!', 'Altă întrebare, du-te la plimbare!', 'Nu vrem să fim o națiune de hoți!', 'Demnitate!'.

Spre deosebire de serile trecute, unii dintre protestatari au fluturat steagul României și au venit înarmați cu tobe, fluiere și vuvuzele.

Una dintre femeile prezente la protest a spus că atunci când a aflat de decizia Guvernului de modificare a legislației penale a simțit neputință și umilință.

"Am simțit umilință, neputință și senzația că am căzut într-o prăpastie. Cum poate o adunătură de agramați, deținători de titluri academice fără să fi trecut o zi pe la cursuri, să ne decidă soarta noastră și a copiilor noștri", a afirmat protestatara.

Manifestația de la Miercurea Ciuc a fost autorizată, s-a finalizat după aproximativ o oră, iar participanții au spus că vor reveni și duminică seară.

Un protest organizat pe rețelele de socializare a fost anunțat și la Odorheiu Secuiesc.

AGERPRES (AS — autor: Gina Ștefan, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...